Jolletyper

Jolletyperne der er beskrevet her er dem som Aarhus Sejlklub tilbyder organiseret træning i.

Optimistjollen

Optimistjollen er en god begynderbåd, som er meget enkel og nem at håndtere.

Det er en en-mandsjolle og har et sejl.

Optimistjollen er verdens mest udbredte begynderjolle.

Man kan sejle i den fra 9-10 årsalderen og til man er 16 år.

Aarhus Sejlklub har et større antal klubjoller man kan leje til man får sin egen.

optimist

Zoom 8

Zoom8 er en overgangsjolle efter optimistjollen, mest for børn og unge fra ca. 12-15 år.

zoom8

29’er

29’eren er en moderne skiff jolle, med alt hvad det indebærer af livlighed og ikke mindst hastighed. Jollen sejles af to personer og har 2 sejl og en spiler. Sejlerne er typisk mellem 14 og 20 år gamle

29er

RS/X surf

RS/X er den olympiske klasse for surfere

Andre joller

Udover de allerede beskrevne jolletyper råder Sejlklubben over et par Hobie 405 og en enkelt Europajolle. Disse bruges til at styrke alsidigheden hos vore sejlere.

Store en-mands joller

Europa- og Laserjollen er alle en-mandsjoller med et sejl.

• Europajollen er en stor klasse for både drenge og piger i 15-20 års alderen.
  • Laseren kræver flere kilo hos sejleren.
To-mands joller

Hobie 405 er en to-mandsjolle, der har to sejl plus en spiler. Jollen er for unge fra ca.14-20 år og mest egnet til mindre sejlere.

405

De jolletyper, der er beskrevet her, er de mest brugte i ungdomsårene, men der findes også mange andre jolletyper.