Hverdagen er bedst – fx til tirsdagsejladser

Jeg har købt en H-båd i Oslo og kæmper mod tolv andre H-både i Aarhus hver tirsdag. I tirsdags var det vildt udfordrende, flere flængede spilere og nogle buldrede sammen.
En af de gode ting jeg har gjort i år var at sælge min OK-jolle for 20.000 kroner og i stedet betale 50.000 kr., plus moms, for en H-båd i Oslo.
Nu kan jeg nemlig sejle med mine venner (og bruge den som foto og pressebåd). Vi klarer os ikke specielt godt, men det går frem med manøvrerne.
Farten steg i går da vi var ude i 12 m/sek. i store bølger i Aarhus Bugten og efter vi havde båden i kranen, og fik den vasket i bunden (der var mange rurer på) gik det bedre.
Vi kom godt nok 15 sekunder for sent til start, men det var i den rigtige ende og ved topmærket lå vi i under midten i feltet, der i aftes var på ti både.
Men vi rykkede op i feltet, da de sejere besætninger satte spiler, men de røg på røv og albuer og flere af spilerne flængede på de tunge H-både, og så røg vi foran, da de lå længe og krængede.
2015_tirsdagskap_01
Vi surfede derud af, og selvom det lige havde styrtet ned, så var det herlig udfordrende september-sejlads. Mine to gaster Per og Christian blev i den grad udfordret.
På et tidspunkt kunne Per, der har sejlet i to år, ikke komme ind i båden igen efter han hang langt ude i hængestropperne, og Christian kæmpede med at hale fokken ind.
Ved krydsmærket buldrede to både også sammen, så man kunne høre det helt ind i Aarhus Sejlklub, ikke smart at sejle tæt når det blæser så meget og bølgerne er halvanden meter høje.
En af H-bådene havde fået slået en del glasfiber af stævnen bl.a. Så dyrt ud.
Men vi slap for kollisioner og havde en fantastisk aften og fik sejlet os op i den bedste halvdel mens sejladsen blev vundet af Thomas Sennels i den ældre båd, DEN 370. De kunne sejle med spiler uden at vælte.
Nu er der to tirsdage tilbage, sæsonen er så forbandet kort, som Mads Christensen, blærerøven, siger det.
Tirsdagssejlads holder bare, det gør hverdagen spændende, var helt speedet af turen da jeg kom hjem i aftes, og øm i lårene.
2015_tirsdagskap_02
De frivillige baneledere gør et kæmpe arbejde for os sejlere, når Folkebåde, Spækhuggere, H-både, BB-10 metere, ScanKap 99ere, Melges 24 og andre bådtyper kæmper hver tirsdag i Aarhus Bugten.
2015_tirsdagskap_03
Her ses min norske H-båd fra 1985, omgivet af to af slagsen fra 70erne. Vi ligger over 15 H-både på samme bro. I Aarhus har man nemlig lagt ens bådtyper ved samme bro, smart.