Rapport fra Rio

Lærke i Rio

Birte og Per Henrik er i Rio til OL: 

Der er en fantastisk stemning her i Rio under OL og ikke mindst i den danske sejler lejr!

Vi har være i Rio siden fredag, hvor vi så åbningsceremoni på storskærm sammen med flere tusinde Brasilianere. Det var en stor fest og oplevelse – ikke mindst at se Lærke i forreste række sammen med andre sejlere.

Mandag kom sejladserne i gang for windsurferne og Laser/Laser radial. Mandag sejlede windsurferne på den bane, der ligger lige ud for Flamingo stranden, hvor tilskuerområdet er. Der er måske ikke helt optimalt for sejlerne på banen, men det er flot for tilskuerne at se startlinjen ligge 150 meter fra stranden, og der er flot kameradækning, som vises på storskærm.

Der gik OK for Lærke mandag og ret godt tirsdag, hvor hun sluttede med en 13 plads i 6. sejlads, som er hendes hidtil bedste. I går onsdag havde hun hviledag, og det var ret tiltrængt. De 3 sejladser tirsdag i let luft var virkelig hårde, for der skulle bare pumpes 110%.

I dag, torsdag skal windsurferne sejle på en af banerne, som ligger ude på det åbne hav – og det bliver ret spændende at følge. I går var der 5 meter høje krappe bølger og 10-15 m/s derude, og Anne Marie Rindom og Jonas Høegh beretter om rigtig barske forhold derude. Vi håber på lidt mindre vind derude i dag!  (Rasmus: der umiddelbart før afviklingen ændret på banerne) Vi planlægger at tage op på toppen af Sukkertoppen (395 meter høj), der ligger ved indsejlingen til Rio-bugten, og håber at kunne følge sejladserne  med kikkert der oppe fra.

Lærke kan følges på tracking: se her

Hilsen fra Rio2016
Birte og Per