Thailand til Sydafrika i 2016, sejlplan og skiftesteder – vil du med?

Nyt fra Naveren!
Det følgende er et forslag til en sejlplan og skiftesteder med mulige datoer for Naverens togt over Det Indiske Ocean i 2016. I planlægningen er de dominerende vinde, strømforhold samt risiko for cykloner indtænkt. Kilderne er ”World Cruising Routes” og Noonsite.com af Jimmy Cornell samt diverse websites med oplysninger om klimaforhold. De helt centrale oplysninger om opholdstilladelse, visum, ind- og udklarering er også indarbejdet.
Phuket – Thailand – 19. december til 30. januar.
Naveren på bedding, udskiftning og indstallering af det nødvendige til oceankryds. Test- og øvelsessejlads i Thailand, eventuelt med oplæring af nye skippere.
Phuket, Similan Islands, (eventuelt Andamanerne) Sri Lanka – 30. januar til 19. marts.
1200 sømil. Vind = NØ monsun, ingen cykloner, medgående strøm = 0,5 – 1 knob. Mulighed for indklarering i Trincomalee i det nordlige Sri lanka og derefter til Galle i det sydlige Sri Lanka. Der gives 30 døgns ophold, visum skal søges på nettet inden ankomst.
Sri Lanka – Maldiverne – 19. marts til  23. april.
Udklarering i Galle og mulighed for indklarering i Maldiverne på den nordligste atoll, Khuludhufushi. Derefter til Male for besætningsskifte. 650 sømil. Vind = aftagende NØ monsun, ingen cykloner, medgående strøm = 0,5 – 1 knob. Der gives 90 døgns ophold, visum ved ankomsten. Naveren må være i Maldiverne i 180 døgn. Lokal agent skal inddrages, særligt ved besætningsskifte på Maldiverne – problem ved ind med skib ud med fly.
Maldiverne – Maldiverne – 23. april til 28. maj.
Et dykkertogt rundt på Maldiverne med af- og påmønstring i Male. Hvis der ikke kan skaffes besætning, kan Naveren ligge i en lagune ved lufthavnen under opsyn af en agent. Ækvator-vejr, vekslende og relativt svage vinde, ingen cykloner. Der gives 90 døgns ophold, visum ved ankomsten. Naveren må være i Maldiverne i 180 døgn. Lokal agent skal inddrages, særligt ved besætningsskifte på Maldiverne.
Maldiverne – Chagos – Seychellerne – 28. maj til 20. august.
Fra Male med udklarering i Addu Atoll, den sydligste ø i Maldiverne. Herfra til Chagos-atollerne, Salomon Island og/eller Peros Banhos. Dykning i verdensklasse. Derefter til Mahé på Seychellerne. 1600 sømil. Ækvatorvejr i Maldiverne og Chagos. Sandsynligvis medvind til Seychellerne, SØ-passaten, medstrøm på 0,5 – 1 knob med vest. Tilladelse til ophold på Chagos skal søges/købes inden ankomst, pris 50 Pund pr. uge = ca. 500 kr. der gives 26 dages ophold. På Seychellerne gives der 30 døgns ophold, visum ved ankomst.
Seychellerne – Seychellerne  – 20. august – 15. oktober.
Fra Malé til Malé – flere dykker- og oplevelsestogte omkring Seychellerne. SØ-passat, frisk til hård vind. Ingen risiko for cykloner. Naveren må bliver der i 360 døgn, 30 døgns ophold, visum ved ankomst. Ved besætningsskifte skal der søges tilladelse, inden den nye besætnings ankomst. Naveren kan eventuelt efterlades i marina, hvis der ikke er besætning nok.
Sydafrika har nu trukket deres piratbekæmpelsesskib hjem fra Seychellerne.
Seychellerne, over Wizard Reef til Madagascar – 15. oktober til 12. november.
Fra Mahé med mulighed for stop på atollen Wizard reef til indklarering i Antisiranana på den nordligste spids af Madagascar. 600 sømil. 30 døgns ophold i Madagascar, visum ved ankomsten. Denne måned er transitionsperioden mellem passaten og monsunen, vekslende vinde, der kan dog være nogen modvind med syd. Ingen risiko for cykloner.
 2015_naveren_02
Naveren skal ankomme til Sydafrika op til højsommeren = december og januar, ikke for tidligt i deres forår. Cyklonperioden i det sydvestlige af det indiske Ocean ligger fra midt december til marts. Det har betydning for togtets planlægning. Madagascar ligger i cyklonområdet, cyklonhyppigheden i Madagascar er dog ikke så stor, og risikoen er langt størst i januar og februar. Sydafrikas kyst syd for Durban ligger syd for cyklonområdet.
Noget andet, der også har betydning for ruten er vind og strømforholdene i Mozambique-strædet mellem Madagascar og Mozambique. Strøm fra syd, dominerende vind fra nordøst og relativt høje bølger – det er noget rod.
Det anbefales derfor at sejle øst om Madagascar og direkte til Durban i Sydafrika.
Madagascar til Sydafrika – 12. november til 12. december.
1400 sømil. Udklarering i Toamasina midt på østkysten og indklarering i Durban. God mulighed for medvind. Dominerende vindretning: Øst og nordøst, vekslende styrke. Risiko for store bølger syd for Madagascar. I Sydafrika gives 90 døgns ophold, visum ved ankomsten. Naveren må være i Sydafrika i 180 døgn.
Sydafrika – Durban til Cape Town – 12. december til 12. januar.
700 sømil. Dominerende vindretning i sommeren = SØ, medvind og medstrøm i gunstige perioder, hårdt vej i andre perioder. Hvis der sejles 100 procent på vejrmeldingerne, kan man få godt vejr hele vejen rundt om Kap det Gode Håb. 90 døgns ophold, visum ved ankomsten. Naveren må være i Sydafrika i 180 døgn. Ved besætningsskifte skal der søges tilladelse.
Samlet distance = 6450 sømil
Samlet antal køjedage fra midt januar 2016 til midt januar 2017 = 3650
2017 – fra Sydafrika til Caribien
Cape Town til Brasilien – januar, februar og marts – sø-passaten = medvind og medstrøm
Brasilien til Caribien – april til juni – gennem kalmarbæltet omkring ækvator og til Trinidad
Kan du se dig som en del af dette togt?     Er du langturs interesseret?    Kunne du tænke dig at sejle til fremmede kyster?     Er et fælleskab omkring et dejligt sejlskib noget for dig?
Læs mere på www.naveren.dk
Let’s go for it!
2015_naveren_03