Aarhussejler har sikret OL plads til Danmark i windsurfing

Med en placering som nr. 6 i sølvfeltet og som 19. nation overalt er OL nationspladsen sikret, idet de 20 bedste nationer ved dette VM får adgang til at deltage i OL i Rio i Brasilien i 2016.

VM for windsurfing er foregået i Oman i uge 44 i lette vindforhold og ekstrem varme. Lufttemperaturen har ligget på 35 grader og vandtemperaturen omkring de 30 grader, så det er atypiske forhold, når træningsbanen for Aarhussejleren til de fleste tider er Aarhus bugten. Windsurfing er en fysisk meget krævende sejlsportsdisciplin specielt i lette vindforhold, hvor der konstant skal pumpes med sejlet for at opnå maksimal hastighed.

Der er ved VM over 6 dage sejlet 12 sejladser, og efter første sejldag skriver Lærke på sin blok:
”Første sejldag til VM er overstået, og det har været HÅRDT med let vind og massiv varme.” Som bonus information skriver hun: ”Mine hænder har det pt, som om jeg lige har valgt at holde dem på en tændt kogeplade – ikke verdens rareste følelse.”

2015_Laerke_OL01

Danmark er nu sikret deltagelse i 8 ud af 10 sejlsportsdiscipliner ved OL 2016, og med adskillige danske sejlere helt i toppen af international sejlsport er der gode chancer for medaljer til Danmark i sejlsport også ved dette OL.

Lærke Buhl-Hansen er 23 år, bor i Aarhus og læser til maskiningeniør sideløbende med hendes windsurferkarriere. Lærke er tidligere europamester og nordisk mester i ungdomsjollen Zoom 8, men skiftede i 2009 over til windsurfing og her er hendes bedste resultater indtil videre en 4. plads både ved ungdoms-VM og ungdoms-EM i 2010.

Fælg Lærke på facebook: Windsurfer Laerke Buhl-Hansen

2015_Laerke_OL02

Yderligere oplysninger:
Lærke Buhl-Hansen, tlf. 61676287
Aarhus Sejlklub, Per Hansen, tlf. 40374923

Billeder fra stævnehjemmeside: www.omansail.com/rsxoman/photos/
Fotograf: Jesus Renedo, Oman Sail
– Lærke Buhl-Hansen under sejlads på 1. stævnedag
– Sejladsstart