Hvad kan Sejlerskolen byde på?

Hvis du har lyst til at lære at sejle, så tilbyder Sejlerskolen undervisning i praktisk og teoretisk sejlads.

Målgruppe

Sejlerskolen henvender sig til voksne, der brænder for at lære eller blive endnu bedre til at sejle for sejl. Det kan f.eks. være dem, som aldrig kom videre end til ungdomsjollerne eller dem, som har fået lyst til at lære at sejle i en voksen alder og som er villige til at engagere sig i Sejlerskolen og sejlklubben.

Der lægges høj vægt på engagement, at man er villig til deltage i fælles vedligeholdelse af grej og at man er interesseret i at deltage i fællesskabet. Sejlerskolen har erfaret at engagementet er højst i aldersgruppen 18-30 år, hvorfor denne aldersgruppe forfordeles ved optagelse af nye medlemmer.

Sejlerskole DEN349
Sejlerskolen blev startet i 1996 og har således fået mange sømil på loggen.

Undervisningen foregår på hold af tre personer af 2 1/4 time ugentligt med fast instruktør. Vægten er lagt på praktisk sejlads med elementer af teori, navigation, meteorologi og søsikkerhed.

Efter skoleperioden, som for de fleste tager to år, er der en 3. års ordning, hvor eleverne har mulighed for at sejle uden instruktør under trygge forhold på bugten. Eller man kan overveje Sejlerskolens kapsejlerlinie.

Mål

Sejlerskolen er en non-profit afdeling under Aarhus Sejlklub. Den baserer sig på instruktører og elevers frivillige engagement i såvel vedligeholdelse, administration, arrangementer og instruktion.

Det indlæringsmæssige mål for Sejlerskolen at en uerfaren elev i løbet af to sæsoner kan føre og være skipper på en sømandsmæssig ansvarsfuld og sikker måde. Eleven erhverver typisk Søfartsstyrelsens praktiske og teoretiske Duelighedsprøve i løbet af skoleperioden.

Udover dette mål tilstræber vi at skabe forhold, der fastholder og integrerer eleverne i resten af klubben og motiverer dem til at fortsætte sejlsportskarrieren på kapsejladsbanerne.

Sidst er det et mål for Sejlerskolen at skabe aktive, engagerede og entusiastiske klubmedlemmer.